A Föld és a veszélyes hulladékok - pályázz te is az osztályoddal!

Közzétette: Zala-Müllex
Készült: 24 április 2023

Április 22-én ünnepeltük a Föld napját, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A Zala-Müllex Kft. az elmúlt évek nagy sikerét követően idén is pályázatot ír ki diákok számára a Föld napja alkalmából.

Idei pályázatunk témája a Föld és a veszélyes hulladékok kapcsolata. Az első osztályosoktól az érettségizőkig, Zala és Vas vármegyéből egyaránt várjuk azokat az alkotásokat, melyek témája a veszélyes hulladékok okozta környezetvédelmi kihívások, valamint ezek kezelése. Bármilyen vizuális alkotással (például rajz, fotó, festmény) lehet pályázni, az értékelésnél a látványos kivitelezés mellett figyelembe vesszük a minél kreatívabb megvalósítást is, és külön örülünk a veszélyes hulladékok és Földünk kapcsolatát újszerű nézőpontokból bemutató pályaműveknek.

Az elmúlt két évhez hasonlóan a fődíj a Facebook-oldalunkon zajló közönségszavazáson dől majd el, a legtöbb lájkot gyűjtő osztály tagjai telephelylátogatáson vehetnek részt a Zala-Müllex Kft.-nél, valamint egy egész osztály részére szóló pizzázást nyernek. A Zala-Müllex Kft. szakmai zsűrije ezen kívül több kategóriában értékeli a legjobb alkotásokat.

A pályaműveket (minden osztály egy alkotással pályázhat) 2023. május 21-ig várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, ahol bármilyen kérdés esetén állunk az érdeklődők rendelkezésére. Kérjük az osztályokat, hogy a pályaműveket eredeti formában is juttassák el a Zala-Müllex Kft.-hez, személyesen vagy postai úton a 8900 Zalaegerszeg, Gasparich Márk utca 26. vagy a 9784 Harasztifalu, Nyárfasor 049/3. hrsz. címre.

A Zala-Müllex Kft. harasztifalui regionális hulladékkezelő központjában Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala vármegyében egyedüliként tudja kezelni a pala- és más azbeszttartalmú veszélyes hulladékot. Célunk, hogy a Föld napi pályázatunkkal is elősegítsük a fiatal generáció környezettudatos gondolkodását, valamint növeljük a hulladékgazdálkodással, a veszélyes hulladékokkal, illetve környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteit.