Átadták a Zala-Müllex teljesen felújított központi irodaházát

Közzétette: Zala-Müllex
Készült: 11 október 2022

Péntek délelőtt sajtótájékoztató keretében, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg MJV polgármestere, Vigh László országgyűlési képviselő és miniszteri biztos, valamint Bauer Arnold, cégünk ügyvezető igazgatója részvételével adták át a Zala-Müllex Kft. Gasparich utcai központi telephelyén található felújított irodaházat, amit cégünk a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft.-vel közösen használ. 

Az 1950-es években épült, annak idején a főkertész és családja által lakott épületet azóta többször bővítették, az 1970-es évek óta folyamatosan a város cégei használják. Az épület mára korszerűtlenné vált és felújításra szorult. Zalaegerszeg MJV Önkormányzata "A Modern Városok Program keretében a zalaegerszegi közúthálózat és kapcsolódó tereinek fejlesztése" című projekt keretében, a "Közszolgálatást végző önkormányzati cégek telephelyeinek infrastrukturális fejlesztése" című projektelem részeként újította fel az épületet és a műhelycsarnokot.

Az elmúlt hónapokban közel 220 millió forintos beruházás keretében, állami támogatással megtörténtek a teljes épület homlokzatfelújítási munkálatai, a külső- és belső nyílászárók cseréje, az épület villamoshálózatának fejlesztése, a víz és szennyvízhálózat cseréje, vizesblokkok felújítása, új öltözőszekrények beépítése, fűtéskorszerűsítés, a pinceszint vízszigetelése és itt ügyeleti szobák kialakítása, belső terek felújítása és festése, valamint a jogszabályban előírt akadálymentesítés is megvalósult.

"A Zala-Müllex Kft. mindig arra törekedett és törekedni is fog, hogy a fenntarthatóság, az energiahatékonyság és a környezetvédelem szempontjainak szem előtt tartása mellett mindig a legmagasabb műszaki színvonalat képviselje, így ez a felújítás is teljes mértékben illeszkedik a filozófiánkba. Most egy XXI. századi, modern épületet vehetünk birtokba, amelyben számos aktív és passzív energetikai felújítás is történt, ami napjainkban kiemelten fontos. Cégünk összes dolgozója nevében köszönjük polgármester úr és képviselő úr támogatását, a kivitelezőnek a rövid idő alatt elvégzett kiváló munkát, a műszaki ellenőrök és Zalaegerszeg MJV műszaki osztályának segítségét, és azt, hogy a Kovács Károly Városépítő Programban részt vehettünk. Biztos vagyok benne, hogy ez a felújítás a Zala-Müllex hatékony és eredményes működését fogja szolgálni" - nyilatkozta Bauer Arnold, a Zala-Müllex Kft. ügyvezető igazgatója.

(fotók: ifj. Vigh László, Zala-Müllex Kft.)