Biomassza fűtésrendszerrel a környezettudatosság szolgálatában

Közzétette: Zala-Müllex
Készült: 09 február 2021

A Zala-Müllex Kft. a fenntartható hulladékgazdálkodás felelőseként kiemelt jelentőséget tulajdonít annak, hogy környezettudatos tevékenységével elősegítse a fenntartható fejlődés elveinek érvényesülését.

Tevékenységünk során kiemelt figyelmet fordítunk a környezetvédelmi és energetikai szempontokra, ezen belül az újrahasznosítás fontosságára és a különböző ökorendszerek alkalmazására.

Ennek keretében telephelyeinket részben biomassza tüzelésű kazánokkal fűtjük. Ezen folyamat által CO2-kibocsátás összességében nem terheli a természeti környezetünket, mert amennyi szén-dioxidot a fa leköt élete során, annyi szabadul fel belőle az égéskor.

A biomassza fűtésrendszerek üzemeltetését a faipari szélvágási maradékanyagok újrahasznosítása teszi lehetővé. Aprítógépünk az idegen anyagoktól (textil, fólia) mentes fahulladékot aprítja, ami később a biomassza kazán fűtőanyagaként szolgál. Munkatársaink egy munkanap alatt mintegy tíz köbméternyi fahulladékot tudnak az aprítógép segítségével újrahasznosítani, ami a biomassza fűtésrendszerünknek - mínusz négy és plusz öt fok közötti középhőmérsékleten - másfél hétre elegendő fűtőanyagot biztosít.

A biomassza használatával részben kiválthatók a fosszilis tüzelőanyagok, ami nagy mértékben segíti a fenntartható energiafelhasználást. A fosszilis energiahordozók mértékének csökkentésével redukálható az üvegházhatás, valamint a levegő tisztaságáért is teszünk. A Zala-Müllex Kft. munkaköri kötelességének tekinti a környezetvédelmet, így a fűtésrendszerével is a fenntartható fejlődést kívánja szolgálni.