Ismét hulladéktolvajokat fogtunk

 

Mozgalmasan kezdődött a július 27-i péntek is a Zala-Depo Kft-nél. Reggel 8.30-kor lakossági bejelentés alapján tudtuk meg, hogy egy fehér színű, régi típusú Wolksvagen személyautó szedi össze a lakosság által szelektíven, cégemblémás zsákban gyűjtött papír hulladékot a Pintér Máté utcában. Kollégáinknak sikerült tetten érni a tolvajokat, és rendőrségi eljárás indult az elkövetők ellen. Kérdésünkre azzal érveltek, nem tudták, hogy szabálysértést követnek el, ők csak segíteni akarnak összeszedni a szemetet.
Cégünk március végén papírgyűjtéssel bővítette a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést, de ezzel párhuzamosan folyamatosan járőrözünk a hulladéktolvajok miatt. A hulladék eltulajdonítását, mely szabálysértésnek minősül, nem csak a zsákos gyűjtésnél, hanem a gyűjtőszigetek esetén is nap mint nap tapasztaljuk. A rendőrséggel folyamatos kapcsolatban vagyunk, de szükség van a lakosság együttműködésére is.
Ezúton szeretnénk megköszönni a kedves bejelentő segítségét, és kérnék mindenkit, ha ilyet észlel, azonnal értesítse társaságunkat! A szelektív hulladék feldolgozási helyére jutása közös érdekünk, hisz a hulladék eltulajdonítása veszteséget termel.

Zala-Depo Kft.