Sikeres volt a TESzedd! akció

Sikeres volt a TESzedd! akció

 

 

2012. május 2-án sikeresen lezárult az idei országos TeSzedd! hulladékgyűjtő akció, melyet a Vidékfejlesztési Minisztérium a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel közösen szervezett idén. Az akció immáron második éve került lebonyolításra.
A TeSzedd! akcióban összeszedett hulladékot a helyi közszolgáltatók, Zalaegerszegen és vonzáskörzetében a Zala-Depo Kft. szállította el ártalmatlanításra, ill. a toborzásban is aktív szerepet vállaltunk. A helyi önkéntesek, civil szervezetek, vállalkozások, településrészi csapatok Zalaegerszeg 8 különböző pontján (ill. további 3 környező településen) láttak neki a gyűjtésnek, melyeket cégünk egy előzetes helyszínbejárás alapján javasolt a szervezőknek. A Zala-Depo Kft. laptömörítős hulladékgyűjtő autója május 2-án egész nap járta a várost és szedte össze a TeSzedd! felirattal ellátott, teli zsákokat, míg kollégáink ezzel párhuzamosan felügyelték az akció zökkenőmentes lebonyolítását.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy ahol előzetesen a Söpörjünk végig a városon!, ill. a tavalyi TeSzedd! akció keretében is felszámoltuk az illegális lerakókat, ott érezhetően kevesebb volt a hulladék. Összesített adataink alapján 311 fő önkéntes 6420 kg hulladékot gyűjtött össze. Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek az aktív közreműködést.

Bővebb információ a www.teszedd.hu oldalon található.